حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه در حاشیه دومین رویداد و نمایشگاه ملی اصحاب اندیشه و درگفتوگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: این توفیقی است که برای دومین بار در محفل اصحاب اندیشه حضور داریم و این فرصت فوقالعاده در قالب یک رویداد ملی در مشهدالرضا (ع) برگزار میشود تا انعکاسی از ظرفیتهای ذاتی پایتخت فرهنگی جهان اسلام باشد. اولین دوره گردهمایی اصحاب اندیشه کشور در آذر ۱۳۹۸ برگزار شد و اکنون پس از شش سال، حرم مطهر رضوی دومین دوره آن را میزبانی میکند.
وی افزود: درحال حاضر بالغ بر ۷۰ غرفه در این رویداد فعال است که از تکتک آنها بازدید کردیم. توضیحات مکتوب متعددی هم جمعآوری شد تا در آینده و توسط کارشناسان شورای عالی انقلاب فرهنگی موردبررسی قرار بگیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: واقعیت امروز این است که رشد و بالندگی اصحاب اندیشه جبهه انقلاب اسلامی از چنین رویدادهایی قابل احصا و شناسایی است. اینکه در این دوره نسبت آگاهی با میدانداری بهعنوان موضوع محوری مطرح شده و اندیشههای برنامه نیز از مکتب امامین انقلاب و بزرگانی همچون شهید مطهری، علامه مصباح یزدی و علامه طباطبایی استخراج شده، خیلی ارشمند و قابل تحسین است. بهطور کلی، اینکه تلاش میشود این مبانی نظری در فرآیند حکمرانی، مصداق عینی و نمود عملیاتی پیدا کند، موضوع بسیار ارزشمندی است و علاوه بر این، حتی من در بعضی غرفهها به چشم دیدم که مسائل بسیار مهم فرهنگی و اندیشههای کلان انقلاب در قالب بازیهای رایانهای و محصولات فرهنگی جذاب برای کودکان، نوجوانان و جوانان ارائه شده که واقعاً میتواند کارگشا باشد.
وی ادامه داد: با وجود همه این پیشرفتها، متأسفانه باید اذعان کنیم که فاصله تا نقطه مطلوب هنوز خیلی زیاد است و باید خیلی کار انجام شود تا پاسخگوی نیازهای امروز باشیم. در رویداد امسال که مشهدالرضا (ع) میزبان آن است، بالغ بر ۳۰۰ فعال فرهنگی صاحبنام، شناختهشده و برتر کشور حضور دارند، اما نسبت این ۳۰۰ نفر با ۸۵ میلیون جمعیت کشور همچنان خیلی اندک است و ما نیاز به کنشگری بیشتر و فعالتر اندیشکدهها و مجامع نخبگانی داریم.
حجتالاسلام خسروپناه گفت: اصحاب اندیشه اولاً باید به فهم واحدی از حکمرانی برسند. شورای عالی همین الان درحال مطالعه و بررسی ارتباط حکمت و حکمرانی است که فعالان فرهنگی حاضر در این رویداد میتوانند بر این حوزه نیز متمرکز باشند. علاوه بر این، باید معلوم شود که فرآیند تبدیل اندیشه به محصول باید چگونه باشد تا بفهمیم کجای پازل عملکرد ما خالی است و آن را تکمیل کنیم. البته طبیعتاً نوجوانان و جوانان دغدغهمندی که در این حوزه وارد میدان میشوند، خودشان میدانند که کجا خلأ و چالش و کمبود وجود دارد و بر آن بخشها بیشتر متمرکز خواهند بود که این واقعاً جای امیدواری دارد.
وی بیان کرد: به موازات تمجید از نقاط قوت رویداد مشهد، باید تأکید کنیم که در حوزه هوش مصنوعی هنوز جای کار بیشتری داریم. شورای عالی بستههای حمایتی متنوعی در این بخش تدارک دیده که در این رویداد، جزئیات آن به اطلاع فعالان فرهنگی رسید. بهطور کلی بهترین کارها و ایدهها اگر قرار باشد فقط بر بسترهای سنتی مثل کتاب دنبال شود، در شرایط فعلی محکوم به شکست است و در دوران کنونی که ما با حکمرانی پلتفرمها مواجه هستیم، باید محصولات فرهنگی بیشتری در حوزه چتباتها و هوش مصنوعی بهعنوان اقتضائات روز زمانه ما تولید و عرضه شوند.